Képgaléria az előadásról

hosszabbik_ut_2

hosszabbik_ut_2

hosszabbik_ut_3

hosszabbik_ut_3

hosszabbik_ut_4

hosszabbik_ut_4

hosszabbik_ut_5

hosszabbik_ut_5

hosszabbik_ut_6

hosszabbik_ut_6

taxiban

taxiban

A tetőn 2

A tetőn 2

A tetőn

A tetőn

A hosszabbik út

Korosztály: 11. évf - Felnőtt
Kapcsolódás a NAT-hoz:

Ember és társadalom/Etika: A kapcsolatok világa. Én és te. Szeretet, barátság. Önmegvalósítás, önkorlátozás. Művészetek/Dráma és tánc: Drámai kifejezési formák összefűzése, egymásra építése a kívánt tartalom kifejezése érdekében. Szöveges alkotások játékos feldolgozása.

Program hossza: 180' egy szünettel

Nick Hornby Hosszú út lefelé c. regénye nyomán

“A Kerekasztal Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság üdítően szellemes és elgondolkodtató játékra invitál.” “A hosszabbik út legnagyobb hatása, hogy aktív szereplővé avatja a nézőt. Nem előtte, nem utána, hanem a színjáték során teszi érdekeltté a történet iránt.” – Jeges-Varga Ferenc

Nick Hornby Hosszú út lefelé c. regényéből koprodukcióban készült a Kerekasztal Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság színházi nevelési előadása. Négy ember véletlenül egymásba fonódott sorsán keresztül vizsgálhatjuk az emberi kapcsolatok és a felelősség kérdéskörét, valamint ezek összefüggését a társadalmi viszonyokkal. Az előadás olyan atmoszférát teremt, amelyben fontos kérdésekről érdemben lehet beszélgetni, felesleges tabuk nélkül. A háromórás színházi nevelési előadás minden alkalma egyszeri és megismételhetetlen (csakis a résztvevők és a színész-drámatanárok közös tevékenységei során lesz egésszé).

A produkció 2013-ban a VII. Gyermek- és Ifjúsági Szemlén elnyerte az Assitej Üveghegy díját, a Szemle fődíját, valamint beválogatták az évad tizenkét legjobb előadása közé, a POSzT versenyprogramjába. Hay Anna színész különdíjban részesült.

Mikor láthatom?

Jelenleg ehhez az előadáshoz nincs időpont.

Érdekli az előadás?

Szereplők

Jess – Hay Anna m.v.
JJ – Farkas Atilla m.v.
Martin – Fábián Gábor m.v.
Maureen – Hajós Zsuzsa
Penny, Lizzie, Cindy, Mrs. Crichton – Lipták Ildikó
Bong, Taxis, Tom, Srác a tetőn, Eddie, Ápoló – Nyári Arnold

Alkotók

Közreműködött: Bagaméry-Nagy Orsolya, Szivák-Tóth Viktor, Tárnoki Márk
Rendező: Gigor Attila

Filmek, egyéb tartalmak

Fotó: Kaposi László, Rostás Bianka