Képgaléria az előadásról

szettorttal_2

szettorttal_2

szettorttal_3

szettorttal_3

szettorttal_4

szettorttal_4

szettorttal_5

szettorttal_5

A széttört tál

Korosztály: 3 - 5. évf.
Program hossza: 150' egy szünettel

Egy város valamikor a jövőben. Szellemváros. Az utcák néptelenek. Csupán egy kutya és egy lámpaoszlop emlékeztet a valamikori civilizációra. Nincsenek újságok. Nincs TV. Az emberek nem tudják, mit gondoljanak. Küzdelem az élhető jövőért, a képzelet erejéért, ami képes megváltoztatni az életünket…

Az előadás célcsoportja az a korosztály (10-13 évesek), mely a felnőtté válás azon szakaszában van, amikor a Ki vagyok én, és ki akarok lenni? kérdése válik központivá. Edward Bond sajátosan sűrű és széles összefüggés-rendszert megnyitó darabja kapcsán a résztvevőkkel közösen keressük a válaszokat.

“Nem akarok olyan népmesét vagy tündérmesét, ami úgy magyarázza meg az életet, hogy leegyszerűsíti. A fiatalok nem vennék komolyan.” (Edward Bond)

“A Bond kedvelte szélsőséges körülmények között csak az ösztönök működnek, a civilizáció felesleges (?) sallangjai lekopnak a szereplőkről. A szikár, néhány szavas tőmondatokban megfogalmazott kijelentések valójában persze húsbavágó, sokszor filozófiai mélységű kérdések, melyekre nem csak a karaktereknek, de a nézőknek is felelniük kell, ha tetszik, ha nem.”

Jászay Tamás

Mikor láthatom?

Jelenleg ehhez az előadáshoz nincs időpont.

Érdekli az előadás?

Szereplők

Anya: Lipták Ildikó
Apa: Nyári Arnold
Lány: Pájer Alma m.v. / Bagaméry-Nagy Orsolya
Senki/Valaki: Farkas Atilla m.v. / Szalai Ádám

Alkotók

Író – Edward Bond
Fordító – Bethlenfalvy Ádám
Szöveget gondozta – Antal Klaudia
Design – Ceri Townsend, Theatre Ark, UK
Asszisztens – Hajós Zsuzsa
Rendező – Chris Cooper, Big Brum TIE Co., UK

Filmek, egyéb tartalmak

Fotó: Hajós Zsuzsa