Hogyan tudom elvinni az osztályomat egy előadásra a Marczibányi térre?

Előadásainkra Szalai Ádámnál lehet bejelentkezni.

E-mail címe:
kerekasztal@kerekasztalszinhaz.hu
Telefonszáma: +36 30 497 9207

Színházi nevelés alatt sokan sokfélét értenek. A mi értelmezésünkben a (komplex) színházi nevelési előadás, más néven TIE (Theater In Education) magas művészi színvonalon kidolgozott színházi előadásból és különböző dramatikus munkaformák egységéből áll. A színházi nevelési előadások mindig fontos társadalmi, erkölcsi, emberi problémák köré épülnek. A dramatikus munkaformák során a gyerekek és fiatalok aktív résztvevőivé válnak az előadásnak. Gyakran befolyásolhatják a történet menetét, a szereplők cselekedeteit. Általában a történet szereplőiként is cselekedhetnek, szerepbe léphetnek, és ezáltal megélt tudást szerezhetnek az előadás által középpontba állított problémakörről. Egy előadáson mindig egy általános- vagy középiskolai osztályközösség vesz részt.

Igen, minden előadásunk utaztatható. Egyesek osztálytermi, iskolai körülmények között is játszhatóak, másokhoz szükségünk van több kisebb, vagy egy nagyobb térre (színház, művelődési ház vagy közösségi tér). Az utaztatott előadások helyszínéről és körülményeiről mindig személyes megbeszélés során döntünk.

Előadásaink szakemberek számára nyitottak. A műsor fül alatt megtalálja az aktuális hónap programját. Amennyiben részt kíván venni egy előadásunkon, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot emailen vagy telefonon.

A Marczibányi Téri Művelődési Központban tartott előadásinkra  Takács Ágnesnél lehet bejelentkezni. Email címe: kerekasztal@kerekasztalszinhaz.hu
Telefonszáma: +36 30 497 9207

A jelentkezésnek több módja is van. Írjon nekünk az oldal jobb oldalán található borítékra kattintva és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot, vagy keressen bennünket elérhetőségeinken!

Igen! Azt gondoljuk, hogy a legtöbb témáról lehet játszani bármilyen korú gyerekekkel, csak meg kell találni hozzá a megfelelő formát. Előadásainkat több mint 20 éves szakmai tapasztalatunk alapján ajánljuk az általunk jól behatárolt korcsoportoknak. Minden előadásunk próbafolyamata alatt teszteljük, hogy biztosan megfelelő-e a program a célzott korosztálynak.

Előadásainkra elsősorban osztályok jelentkezését várjuk, de kivételes esetekben szívesen fogadunk heterogén csoportokat is. Az előadások nagy része jól működik olyan közösséggel is, amelynek tagjai nincsenek napi szintű kapcsolatban, de jól ismerik egymást.

Előadásainkat nevelési és művészeti tevékenységnek tekintjük, éppen ezért általában délelőttönként, tanítási időben biztosítjuk a részvételt az iskolai osztályok számára. Kivételes esetekben azonban szívesen játszunk tanítási időn kívül, délután vagy akár este is.

Legtöbb előadásunkhoz rendelkezünk tanári segédlettel. Ezek célja, hogy ötleteket adjon a megkezdett gondolkodási folyamatok iskolai továbbviteléhez. A segédletet az előadás után odaadjuk a kísérő pedagógusoknak.